Acasă » 2015 » Ianuarie » 27

“Sa nu ne razbunati”
– le-a spus M.Vulcănescu fiicelor intr-o ultimă vizită la Aiud. M.Vulcănescu nu ne-a îndemnat să uităm. şi nu uităm!
“Nu cred în politică. Nu vreau libertate politică, ci spirituală. Nu vreau fericirea lumii cu de-a sila. Nu vreau omul abstract, nici «umanitatea», ci OMENIA”

S-a născut pe 3 martie 1904, la Bucuresti, în familia unui inspector financiar. a fost un economist, filolog, filosof, publicist, sociolog, teolog și profesor de etică român, victimă a represiunii comuniste din Romania.

Mircea Vulcănescu a deținut funcția de Subsecretar de Stat la Ministerul de Finanțe în guvernul Ion Antonescu, în perioada 27 ianuarie 1941 – 23 august 1944. Unul dintre cei mai tenace negociatori ai României cu cel de-al Treilea Reich, Mircea Vulcănescu a reușit, între 1941 și 1944, să obțină pentru Banca Națională a României 8 vagoane de aur (confiscate de URSS imediat după 23 augus ... Detalii... »

Vizualizări: 845 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)

Unul dintre martirii infernului concentrationar a fost generalul Constantin Vasile Cernat, nascut in anul 1883, in localitatea Serbanesti, judetul Bacau. A urmat cursurile Facultatii de Drept din Iasi si o scoala de ofiteri, participand la Primul Razboi Mondial, in calitate de comandant al unui regiment de vanatori de munte. A participat la 32 de atacuri la baioneta si, de cateva ori, a fost ranit in luptele de la Marasesti si Ciresoaia, dar gloantele nu i-au atins zone vitale. Dupa razboi, timp de sase ani a fost numit Comisar regal. In aceasta calitate, i-a arestat pe toti cei care complotau contra statului si monarhului, conspiratori intruniti in Dealul Spirii, in cadrul Congresului comunistilor. Printre inculpati erau Ana Pauker, Gheorghe Gheorghiu Dej, I.C. Frimu, Max Goldstein si altii, care se vor razbuna dupa aceea. Pentru faptele sale eroice din perioada ambelor razboaie a fost decorat cu inalte medalii romanesti, cehoslovace, poloneze si franceze.
Dupa 23 august 1944 ... Detalii... »

Vizualizări: 307 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)

“Din piscuri, unde regine-s furtuna şi cremenea,
Din codrii cu feciorelnice poieni,
V-aţi înalţat năprasnici şi aspri asemenea uraganului.

Adânc în morminte străbunii se zbat şi ne cheama,
N-au linişte morţii acestui popor
Chemarea dreptăţii răsuna din tulnic de arama
Şi-o poartă şi codrii în freamătul lor.

Uniţi cu toţi acei ce vor să moară-n libertate,
Cu toţii vom porni,
În duşman vom lovi
Vom frânge-n zbor
Robia lor,
Când neamu-ntreg se va trezi
din somnul cel de moarte.
Carpatini făgărăşeni, veniţi
Loviţi
În cei ce au distrus şi pângăresc
Altar şi neamul romanesc.

Păgânii adus-au robia şi jaful în Ţară,
Ne luară avutul şi graiul curat
Noi fost-am şi liberi la noi şi-nafară
Ei ce-am avut mai sfânt au sugrumat.

Părinţii şi fraţii ne zac azi în lanţuri amare,
În urma lor sate rămas-au pustii
Ne-au fost pângărite străbunele no ... Detalii... »

Vizualizări: 354 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)

,,Ce urma lasa soimii-n zbor
Ce urma pestii-n apa lor
Sa fii cat muntii de voinic
Sau cat un pumn sa fii de mic
Cararea mea si-a tuturor
E tot nimic!”

Vizualizări: 286 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)

La 14/26 septembrie 1895 este inaugurarea podului peste Dunăre între Fetești și Cernavodă (proiectat și construit de inginerul Anghel Saligny), care era la acea vreme cel mai lung pod (4.088 m) din Europa Continentală și al treilea pod din lume. Au avut loc mari festivitati la care a participat si Majestatea Sa Regele Carol I.

Începerea lucrărilor de execuție a avut loc la 26 noiembrie 1890 în prezența regelui Carol I. Colectivul de proiectare și de execuție a fost condus de ing, Anghel Saligny.Podul peste Dunare are o deschidere centrala e 190 m si 4 deschideri de 140 m, alaturi de un viaduct cu 15 deschideri de 60m si se afla la 30m peste nivelul apelor mari ale Dunarii.Podul peste bratul Borcea cuprinde 3 deschideri de cate 140m si un viaduct cu 11 deschideri de 50m.Cu rampele de acces, cei 4087,95 m de poduri formau la acea vreme, cel mai lung pod din Romania si al II lea ca lungime din Europa.

La capătul podului dinspre Cernavodă, în memoria eroilor căzuți în Ră ... Detalii... »

Vizualizări: 389 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)

"Mi-am făcut un examen de conştiinţă. Am trecut în revistă toate suferinţele şi mizeriile prin care am trecut de-a lungul puşcăriilor, a anilor de detenţie, a persecuţiilor post penitenciare. Şi cred că aş opta pentru acelaşi destin. Cred că destinele noastre sunt scrise dinainte. Eu nu sunt fatalist dar, daca mi s-ar ridica în faţă aceleaşi alternative, ceea ce aş alege ar fi tot trecutul pe care l-am trăit şi pe care l-as repeta cu seninătate."
Corneliu Coposu

„Datoria de onoare a fiecărui român conştient este de a contribui la lupta pentru apărarea democraţiei şi pentru instaurarea principiilor generate de spiritul mo ... Detalii... »

Vizualizări: 639 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)

„Istoria, spunea scriitorul și publicistul francez Raimond Queneau, este știința nenorocirii oamenilor”. Secolul XX o confirma cu prisosonță. Acum, după atîțea ani, ne-ntrebăm cum de-au supraviețuit străbuneii, buneii și parinții noștri, ba mai mult, cum de n-au rătăcit în negura deznădejdii icoana pură a speranței?… Și ne dăm seama, că în pofida tuturor cataclismelor fizice și morale ce s-au abătut pe această palmă de pămînt, n-am fost dărîmați definitiv, c-avem și am avut de spus și noi un cuvînt în zbuciumata istorie a lumii.
Filmul „Golgota Basarabiei” scoate la iveală doar un început al șirului de dezvăluiri ce au loc în urma desecretizării arhivelor KGB-ului. Rămîi uluit de numărul imens de dosare și ai impresia ca o bună parte a țării sovietice s-a aflat sub stricta supraveghere a cekiștilor de la Moscova. Te ia groaza vazînd șirul nesfîrșit de condamnări, în spatele carora se află destinele unor oameni injoșiți și omorîți fără de vină pen ... Detalii... »

Vizualizări: 407 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)

“Ceea ce nu se bazează pe adevăr, nu poate dura. Toată istoria noastră oferă un spectacol unic: noi am păstrat intacte trăsăturile rasei latine. Acelaşi lucru se întâmplă şi în graiul nostru, care este unul şi acelaşi din Maramureşul azi cedat Ungariei şi până în Timoc. Nimeni nu a izbutit să ne clintească din loc timp de 2000 de ani, nimeni nu va reuşi să ne clintească nici peste un milion de ani… Noi ne-am aşezat primii pe aceste locuri şi vom pleca cei din urmă.”

Ion Antonescu în declaraţie presei din Roma

Generalul Ion Antonescu la Roma, 12 -18 noiembrie 1940. În noiembrie 1940, Ion Antonescu a prezentat pentru prima dată, direct, lui Mussolini şi Hitler problema atrocităţilor ungureşti. Şi a hotărârii ferme a României de a relua teritoriul pierdut. Din delegatia romaneasca au mai facut parte ministrul de externe Mihail Sturdza, a ... Detalii... »

Vizualizări: 366 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)

Înţeleg că România e condusă de copiii ideologici ai kominterniştilor care ne-au adus comunismul călare pe tancurile sovietice de la Moscova şi acum ne dau lecţii de democraţie la televizor, cum românii trebuie să stea mereu în genunchi şi cu faţa la pământ .Traim vremuri cand busturile eroilor nationali sunt retrase din vazul lumii. Mareşalul Ion Antonescu, deşi reabilitat după Revoluţie, a fost ulterior interzis de catre guvernul Năstase în martie 2002. Pentru a fi mereu în genunchi în faţa Europei, trebuie să călcăm memoria unui mare general care a comandat cruciada anticomunistă din Rusia.  Nu are numele înscris pe bulevarde sau străzi, nu sunt instituții sau școli care să-i poarte numele, nu este amintit în cărțile de istorie ca și un erou al neamului său. Nu are nici măcar un mormânt unde să i se pună o floare din când în când ... Detalii... »

Vizualizări: 325 | Adăugat de: bebe | Data: 2015-01-27 | Comentarii (0)